Christen unie

Lizo Koppejan, CU

Ik ben Lizo Koppejan, getrouwd, vader en opa. Geboren in Sint Annaland, opgegroeid in Vlissingen en na twintig jaar Arnemuiden nu woonachtig in Goes. In het dagelijks leven geef ik als directeur leiding aan twee basisscholen en ben ik bestuurlijk betrokken bij diverse onderwijsorganisaties.

De ChristenUnie heeft in de afgelopen periode een belangrijke rol gehad bij:
• Het afschaffen van de tol bij de Westerscheldetunnel.
• De belofte van de provincie dat OV-verbindingen niet verder verschralen.
• Het ombuigen van het Zeeuwse huisvestingbeleid van gericht op krimp, naar groei.
• Het ecologisch beheer van de provinciale bermen.

Voor de komende vier jaar gaan we ons inzetten om mensen elkaar echt te laten ontmoeten, gezond leven en vitaal zijn. Een ruim aanbod van sport is daarbij cruciaal. Verder vinden we het belangrijk om te zorgen voor betaalbare en goede huidvesting voor alle Zeeuwen.

We willen daarnaast serieuze stappen zetten in het beheer van de natuur en hiervoor veel aandacht voor milieu en duurzaamheid.

Ik ga namens de CU de politiek in met hart voor alle Zeeuwen. Zeker ook voor boeren en vissers die zo belangrijk zijn voor onze omgeving en die het meest zichtbaar aanlopen tegen de gevolgen van de groei en de energietransitie. Ik wil me heel graag inzetten voor de toekomstige generatie, die in een leefbare omgeving moet kunnen opgroeien.

Kandidatenlijst
1. Lizo Koppejan
2. Lars Jacobusse
3. Adrie Kodde
4. Patrick van Houte
5. Jeroen van der Have
6. Ria Rijksen-Blok
7. Arjan Beekman
8. Pieter Jan Mersie
9. Gerard Verkuil
10. Susannah Koppejan