Ja21

Gert Heijkoop, Ja21

Mijn naam is Gert Heijkoop, gehuwd met Dienske, vier zonen (uitgevlogen), sinds mijn recente pensionering woonachtig in het fraaie Kortgene.

Ik heb in Utrecht geschiedenis gestudeerd, daarna het diplomatenklasje gedaan en de laatste 40 jaar voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt, waarvan 34 jaar in het buitenland op ambassades en consulaten. In die tijd hebben we in tien landen verspreid over vier continenten gewoond en gewerkt, vooral buiten Europa. Mijn laatste drie posten waren Bangalore (2018-22), Vancouver (2014-18) en Antwerpen (2009-2014).

Aan die jaren in het buitenland heb ik vooral overgehouden dat het leven in weinig landen beter is dan in Nederland. Helaas staat die kwaliteit van leven vooral door verkeerd overheidsbeleid nu erg onder druk, en dat is de reden dat ik mij kandidaat heb gesteld voor Provinciale Staten van Zeeland, want #HetMoetEchtAnders!

In mijn tijd in Antwerpen als Consul-Generaal heb ik veel aan Zeeland promotie gedaan en daar veel contacten in Zeeland aan overgehouden. Wij zijn in Zeeland een nieuwe partij, en willen kort gezegd Zeeland en bij uitbreiding Nederland van het stikstofslot halen, zodat er weer gebouwd kan worden. We bepleiten verder meer nucleaire energie, meer gas uit Groningen om de energie-armoede te bestrijden, minder windmolens en een restrictief immigratiebeleid.

Kandidatenlijst
1. Gert Heijkoop
2. Geert Hogendoorn
3. Lars Meiresonne
4. Roland de Wit
5. Eddy Hillebrand
6. Ischa Hamelink
7. Frank Verhelst
8. Leonie Edenburg
9. Jan Swart