Partij voor Zeeland

François Babin, PvZ

Ik woon op een plek waar anderen voor betalen om op vakantie te komen, de Zeeuws-Vlaamse Rivièra, wat wil een mens nog meer!? Als boerenzoon ben ik geboren en getogen in dit gebied en daarom heb ik ook affiniteit met de landbouw en weet waar ik het over heb. Ik ben hier geboren en getogen en wil hier nooit meer weg.

Trots ben ik op een aantal zaken die ik namens de Partij voor Zeeland (PVZ) in de Zeeuwse provinciale politiek bereikt heb. Op initiatief van ons worden er in de Noordzee geen windturbines binnen de 12 mijls-zone geplaatst en in de besluitvorming over de aanleg van de Drie Klauwen, daar waar de N254 overgaat in de N62, hebben wij de Provincie ruimt 5 miljoen euro bespaard.

Wat ik jammer vind is het gebrek aan steun vanuit de Staten voor het inzaaien van bloemen in de ‘nieuwe natuur’ gebieden; dat zou immers een enorme stimulans voor de biodiversiteit en het toerisme betekenen. Maar ik blijf me er sterk voor maken.

Politieke motivatie.
Als PvZ kom ik op voor het ‘Algemeen Belang’ met behulp van opgebouwde dossierkennis en opgedane contacten. Verder maak ik mij sterk  voor de kustverdediging, werkgelegenheid, gezondheidszorg, grensoverschrijdende samenwerking en toekomst van de agrarische sector.

Kandidatenlijst
1. François Babijn
2. Mark Faasse
3. Bertie Steur
4. Marcel van den Bosse
5. Jan-Kees Wielard
6. Paul van Kerckhoven
7. Gert-jan Minderhoud
8. Frank van Driessche
9. Ruud Muste
10. Paula Stoker