PvdA/ Groenlinks

Anita Pijpelink, PvdA

Mijn naam is Anita Pijpelink, trotse Zeeuwse en met veel plezier woonachtig met mijn gezin in Middelburg. Als gedeputeerde heb ik me de afgelopen vier jaar met succes onder meer ingezet voor de versterking van Kunst en Cultuur in Zeeland en de Zeeuwse Natuur.

Ik ben erg trots dat we in Zeeland ons de kop niet gek laten maken bij lastige kwesties en nuchter en praktisch blijven denken in oplossingen en kansen. En daarbij zijn we met alle partijen tegelijk in gesprek, zoals bijvoorbeeld in de stikstofcrisis.

 Ik wil Zeeland nog mooier en nog bruisender maken met mooie Kunst en Cultuur, prachtige natuur,  mooie kansen voor iedereen en voldoende woningen voor iedereen. En Zeeland zo voor iedereen een mooie en veilige plek maken om te leven, wonen en werken.  Ik wil heel graag verbindingen tot stand brengen tussen mensen die soms lijnrecht tegenover elkaar staan, waardoor er geen oplossingen voor problemen komen.

Ik ben lid van de PvdA omdat ik als kind heb ervaren hoe belangrijk het is als de samenleving eerlijke kansen en mogelijkheden aan iedereen biedt en omdat ik vind we mensen moeten helpen als het leven anders loopt dan gehoopt. En omdat ik deze planeet en ons Zeeuws stukje op de wereld gezonder, mooier en beter wil achterlaten voor mijn en uw kinderen en kleinkinderen.

Kandidatenlijst (eerste 10)
1. Anita Pijpelink
2. Gerwi Temmink
3. Ralph van Hertum
4. Inez Flameling
5. Ay Ling van der Spek-Thung
6. Jules Hinssen
7. Roy Zeilstra
8. Ernst Jonker
9. Marga de Brauwer
10. Auke van Laar